Workshop sushi maken
Thuis een workshop sushi maken volgen? Wij leren je van A tot Z hoe je de beste en lekkerste sushi maakt op een efficiënte manier. Dat doen we door je de techniek te leren aan de hand van gemakkelijk te volgen theorie- en praktijkvideo’s. Probeer een gratis proefles of koop de cursus en ga lekker aan de slag met je familie en vrienden.
Thuis een workshop sushi maken?
Een workshop sushi maken is een perfecte activiteit voor een verjaardagsfeestje of een andere gelegenheid waarbij je met vrienden of familie wilt genieten van heerlijke sushi. Wij bieden je alle online tools om efficiënt en smakelijk de beste sushi te bereiden. Het bereiden van deze populaire Japanse maaltijd bestaande uit rijst, vis en/of groenten is een skill die handig van pas komt. Er zijn vele verschillende soorten sushi, elk met een eigen unieke smaak.
Workshop sushi maken inhoud
Ingrediënten
Ingrediënten zijn heilig in de Japanse keuken. Vooral versheid en kwaliteit, dit geldt nog in overtreffende trap voor de rijst.
Vis prepareren
Vis prepareren omvat het schubben, fileren, schoonmaken en snijden. Niet het makkelijkste deel, maar essentieel om te leren.
Sushi maken
Het uiteindelijke maken van de sushi is bedrieglijk eenvoudig. Doch als je eenmaal de slag te pakken hebt komt het helemaal goed. Tip: maak na 2 keer oefenen pas de derde keer sushi voor je gasten!
Sashimi maken
Sashimi is de ultieme test voor de sushi-kok. Er valt niets te verbergen. Versheid, snijwijze, alles wat je proeft valt onder de kunde en verantwoordelijkheid van de kok… Succes!
Workshop sushi maken
Echt goede sushi maken vergt kennis en vaardigheden en is niet zo gemakkelijk. Je hebt kennis nodig van bijvoorbeeld de vis, snijwijzes, sushirijst, ingrediënten, bereiding en presentatie.
Met deze complete online kookworkshop over sushi maken van CookingAcademy laat onze sushi-docent Arjan Siemerink zien hoe je echt goed sushi en sashimi maakt op topniveau. Wil jij sashimi en sushi maken echt goed de knie krijgen? Schrijf je nu in en kijk een jaar lang waar en wanneer je maar wilt!
Onze partner Cooking Academy
CookingAcademy.nl is een online kook- en wijnacademie opgericht door TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij. Hij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die (nóg) beter wil leren koken.
Workshop sushi maken
In de workshop sushi maken van Cooking Academy leer je zelf de lekkerste combinaties te bereiden. Sushi vindt zijn oorsprong in het Zuiden van Azië ergens in de zeventiende eeuw. Het is een Japanse delicatesse die ooit is begonnen als street food. Dankzij de rijke variatie aan vis in met name de baai van Tokio, gecombineerd met de ambachtelijke georiënteerde houding van de Japanners, is sushi uitgegroeid tot een echte delicatesse. Aan het begin van de negentiende eeuw kreeg de huidige sushi zijn vorm in Tokio. Kleine, mooie kunstwerkjes met verschillende soorten vis, zeevruchten en groente zijn perfect om te delen met vrienden of familie.
Essentiele onderdelen zijn natuurlijk de speciale rijst, rijstwijn, rijstazijn, de nori (zeewier vellen) en de krab, zalm, avocado en nori. De sushi wordt gemaakt van verschillende soorten rijst die gekookt worden met azijn, suiker en zout. De rijst wordt dan gebruikt om verschillende soorten vis en andere ingrediënten te bedekken. Sushi kan rauw of gekookt zijn, en wordt meestal geserveerd met wasabi. Uiteraard kan de sojasaus ook niet ontbreken. Om alles compleet te maken serveer je er een lekker frisse salade bij. Een perfecte maaltijd voor een warme zomerse dag!